Even bellen

Een traject begint altijd met een telefonische afspraak. Tijdens dit gesprek bespreken we kort en bondig hoe ik jullie kan ondersteunen. Hebben we beiden het idee dat er een klik is? Dan plannen we gelijk een afspraak voor een intakegesprek. 

 

Intake

Tijdens de intake zullen we bespreken waar jullie zoon/dochter tegenaan loopt. Er wordt een duidelijke hulpvraag opgesteld en daar gaan we aan werken.

Soms is de hulpvraag niet meteen duidelijk en zullen we meteen gebruik van één van de methodes. Het kan tijdens het traject ook voorkomen dat de hulpvraag bijgesteld moet worden. Natuurlijk gaat dit altijd in overleg met jullie. Hierna plannen we de volgende sessies in.

Vaak krijgt een kind een opdracht mee naar huis om zich alvast voor te bereiden op de volgende sessie. Zo kunnen we snel en effectief aan de slag. Meestal worden er in totaal 5 sessies gepland, waarvan de intake de eerste zal zijn.

kaatjeenkids
kaatjeenkids

Aan de slag

Na de intake gaan we tijdens de coaching sessies echt aan het werk. Dit kunnen we doen door verschillende werkvormen te gebruiken. Of het wenselijk is dat de ouder tijdens de sessies aanwezig is, bespreken we tijdens de intake.

Voor een jong kind kan dit juist helpend en fijn zijn, maar een ouder kind heeft soms juist behoefte aan privacy.

Aan het einde van de sessie vertel ik aan de ouder wat we hebben gedaan en wat de voorbereidende opdracht voor de volgende sessie is.

Evalueren

Tijdens de vijfde sessie bespreken wij met de ouders erbij hoe de sessie zijn gegaan. Ook besluiten we tijdens dit gesprek of we het traject afsluiten of dat we nog extra sessies inplannen.

En daarna?

Tot drie maanden na de  laatste sessie kunnen ouders mij mailen met vragen. Als de drie maanden voorbij zijn bel ik met de ouders om te bespreken of we het traject definitief kunnen afsluiten of dat er toch nog een vervolg gewenst is.