Blote voetenpad

Er zijn inmiddels mooie “blotevoetenpaden” te vinden door heel Nederland, ook in Lelystad is er een. Het doel van een blotevoetenpad is dat er door het voelen van de verschillende ondergrond het kind gemakkelijker kan aarden. In de praktijk gebruik ik ze ook maar dan in een andere vorm. Ik gebruik een aantal ondiepe bakken waarin verschillende materialen liggen. Bv zand, keien, bladeren, water etc. Het kind gaat heel aandachtig lopen en vooral ook voelen. 

Helende verhalen

Eigenlijk zijn alle sprookjes en veel films (de feelgood films) helende verhalen. Het helende verhaal, in vorm die ik gebruik, geeft een boodschap aan het kind. Het is zó geschreven dat het kind zich erin herkent en zich identificeert met de hoofdpersoon en de avonturen die het beleeft. In het verhaal krijgt het kind een positieve boodschap aan zichzelf. Een helend verhaal spreekt het onderbewuste aan en kan zelfs ingezet worden voor hele jonge kinderen (of gehandicapten) die het verhaal zelf nog niet begrijpen. Ik kan gebruik maken van bestaande helende verhalen maar ik schrijf ook zelf helende verhalen. Deze zijn dan voor het betreffende kind geschreven en helemaal gericht op zijn of haar hulpvraag. Ik kan geen Helend verhaal schrijven voor een kind dat geen sessies bij mij volgt.

Visualisatie

Het maken van een visualisatie is een krachtig middel om doelen of dromen werkelijkheid te maken. We kunnen samen een wereld bedenken waar hij of zij graag zou willen zijn. We gaan dan volledig op in deze fantasie. Ook kan er tijdens de ontspanning in zit- of lighouding een meditatieve visualisatie gegeven worden. Vervolgens kunnen we een visualisatie op een creatieve manier verwerken.

Handpoppen

Ik maak ook gebruik van handpoppen. Als kinderen moeite hebben om iets uit te spreken gebruik ik een pop. Het kind heeft soms minder moeite om tegen een pop te praten, of zelf via de handpop te praten. Dat kan heel verhelderend en helend werken.

Kinderyoga

Ik maak ook gebruik van verschillende kinderyoga oefeningen. Ook ademhalingsoefeningen kunnen worden ingezet bij kinderen, dit brengt ze dieper in hun onderbewustzijn. Ik gebruik hierbij graag de kaarten van Helen Purperhart. 

 

kaatjeenkids